Gnocchi med krämig tomatsås och mozzarella
Gnocchi med krämig tomatsås och mozzarella
12 ingredienser
30 min
Den här måltiden passar perfekt till vardags då allt tillagas i en form. Enkelt, gott och snabbt när det är som allra bäst.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök
- 5 klyftor vitlök
- 4 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 krm chiliflakes
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 förp hela konserverade tomater (skalade) [800 g]
- salt
- peppar
- 500 g gnocchi (färsk)
- 2 mozzarellaostar
- 1 kruka färsk basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka löken och stek den lätt gyllene i olivoljan i en ugnsfast gryta.
- Finhacka vitlöken och ha i, stek i någon minut innan du tillsätter tomatpurén och chili och rör om.
- Tillsätt vitvinsvinäger och stek allt i ca 2 minuter.
- Häll sedan i de hela skalade tomaterna i grytan, låt koka ett par minuter och krossa dem sedan med en slev så du får ut all god vätska. Salta och peppra.
- Låt koka ordentligt i ca 5 minuter.
- Tillsätt sedan gnocchin och låt det koka med i 2 minuter, tillsätt eventuellt 0.5 dl vatten om såsen är för fast.
- Riv mozzarellan i bitar, vänd runt den enda mozzarellan med sås och gnocchi och toppa grytan med den andra mozzarellan.
- Ställ in i ugnen och baka i ca 15 minuter, tills osten är gyllene.
- Toppa med basilika och servera direkt!