Gnocchi med krämig tomatsås och mozzarella

koket.se
Gnocchi med krämig tomatsås och mozzarella
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Gnocchi med krämig tomatsås och mozzarella

12 ingredienser

30 min

Den här måltiden passar perfekt till vardags då allt tillagas i en form. Enkelt, gott och snabbt när det är som allra bäst.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 5 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 förp hela konserverade tomater (skalade) [800 g]
  • salt
  • peppar
  • 500 g gnocchi (färsk)
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka löken och stek den lätt gyllene i olivoljan i en ugnsfast gryta.
  3. Finhacka vitlöken och ha i, stek i någon minut innan du tillsätter tomatpurén och chili och rör om.
  4. Tillsätt vitvinsvinäger och stek allt i ca 2 minuter.
  5. Häll sedan i de hela skalade tomaterna i grytan, låt koka ett par minuter och krossa dem sedan med en slev så du får ut all god vätska. Salta och peppra.
  6. Låt koka ordentligt i ca 5 minuter.
  7. Tillsätt sedan gnocchin och låt det koka med i 2 minuter, tillsätt eventuellt 0.5 dl vatten om såsen är för fast.
  8. Riv mozzarellan i bitar, vänd runt den enda mozzarellan med sås och gnocchi och toppa grytan med den andra mozzarellan.
  9. Ställ in i ugnen och baka i ca 15 minuter, tills osten är gyllene.
  10. Toppa med basilika och servera direkt!