Gnocchi med hasselnötter

Gnocchi med hasselnötter
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Gnocchi med hasselnötter

8

9 ingredienser

1 h

Gnocchi med olivolja, hasselnötter, salvia och citron.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg potatis (mjölig)
  • 300 g rismjöl (eller vetemjöl)
  • 0,5 tsk xantangummi (behövs ej om vetemjöl används)
  • 1 ägg
  • havssalt
  • olivolja

Topping

  • färska salviablad, friterade
  • hasselnötter, krossade och rostade
  • 0,5 citron, juicen

Gör så här

  1. Lägg potatisen med skal i kokande vatten och koka till 96 grader i innertemperatur.
  2. Låt potatisen svalna något och pressa den sedan.
  3. Blanda potatisen med rismjöl, xantangummi, ägg och salt.
  4. Slå in degen i plastfilm och låt vila i 30 minuter.
  5. Dela degen i fyra delar och rulla ut i ”korvar”, 1 cm i diameter.
  6. Skär upp "korvarna" i 2 cm långa bitar.
  7. Koka upp väl saltat vatten (10 g salt per liter vatten).
  8. Lägg i gnocchin. Den är klar när den flutit upp till ytan, det tar ca 2 minuter.
  9. Ta upp ur vattnet och dressa med olivolja och topping.