Gnocchi med brynt smör, salvia och burrata

POPULÄRT
koket.se
Gnocchi med brynt smör, salvia och burrata
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Gnocchi med brynt smör, salvia och burrata

10 ingredienser

30 min

Snabblagad middag med färdigköpta gnocchi som serveras med enbart goda grejer - brynt smör, stekt sparris, salvia, parmesan och hasselnötter.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g gnocchi
  • 2 burrata
  • 25 g smör, att steka i
  • 5-6 gröna sparrisar
  • 1 msk rapsolja
  • 50 g smör, att bryna
  • 20 blad färsk salvia

Topping

  • 0,5 dl hasselnötter, rostade och hackade
  • 1 dl parmesanost, riven
  • färsk salvia

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull
  2. Lägg i gnocchin och låt koka tills den flyter upp till ytan. Häll av.
  3. Bryn smöret, när det blir alldeles gyllene och doftar nötigt, lägg i salviablad så att de får lite färg, ställ åt sidan.
  4. Stek gnocchin i smör och olja tills de får fin färg och blir krispiga runt om.
  5. Skär sparrisen i bitar och stek i lite smör någon minut, salta och peppra.

Servering

  1. Lägg upp den stekta gnocchin på tallrikar, lägg på sparrisen och bitar av den krämiga burratan. Ringla över det brynta salviasmöret och toppa med riven parmesan, hasselnötter och lite färska
  2. salviablad.