Gnocchi med brynt smör, salvia och burrata
Gnocchi med brynt smör, salvia och burrata
10 ingredienser
30 min
Snabblagad middag med färdigköpta gnocchi som serveras med enbart goda grejer - brynt smör, stekt sparris, salvia, parmesan och hasselnötter.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 500 g gnocchi
- 2 burrata
- 25 g smör, att steka i
- 5-6 gröna sparrisar
- 1 msk rapsolja
- 50 g smör, att bryna
- 20 blad färsk salvia
Topping
- 0,5 dl hasselnötter, rostade och hackade
- 1 dl parmesanost, riven
- färsk salvia
Gör så här
- Koka upp vatten och salt i en kastrull
- Lägg i gnocchin och låt koka tills den flyter upp till ytan. Häll av.
- Bryn smöret, när det blir alldeles gyllene och doftar nötigt, lägg i salviablad så att de får lite färg, ställ åt sidan.
- Stek gnocchin i smör och olja tills de får fin färg och blir krispiga runt om.
- Skär sparrisen i bitar och stek i lite smör någon minut, salta och peppra.
Servering
- Lägg upp den stekta gnocchin på tallrikar, lägg på sparrisen och bitar av den krämiga burratan. Ringla över det brynta salviasmöret och toppa med riven parmesan, hasselnötter och lite färska
- salviablad.