Glutenfri sesamlimpa

14 röster
3,5 h
1 limpa
Glutenfri sesamlimpa
Foto: Sonja Dahlgren

En saftig limpa med knapriga sesamfrön. Brödet har en mild smak och passar bra som frukost eller mellanmålsbröd.

Recept från boken "Helt glutenfritt" av Jessica Frej och Maria Blohm.

Visa mer
3,5 h
1 limpa

Du behöver

  • 600 g kallt vatten
  • 10 g färsk jäst
  • 30 g honung
  • 200 g majsmjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 100 g rismjöl
  • 80 g sesamfrön
  • 2 tsk salt
  • 40 g fiberhusk
  • sesamfrön, att strö på brödet

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser utom fiberhusken till en jämn smet.
  2. Tillsätt fiberhusk under omrörning så att inga klumpar bildas.
  3. Jäs degen i en bunke övertäckt med plast i ca 2 timmar.
  4. Baka ut degen till en avlång limpa och strö över sesamfrön.
  5. Låt jäsa i 30 minuter på plåten.
  6. Grädda i 225 grader i 1 timme.
  7. Låt brödet svalna nästan helt innan du skär i det.
11 augusti 2018

Laddar fler recept