Glutenfri pajdeg

102 röster
Glutenfri pajdeg
Foto: TV4

Du behöver

  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 2 kokta, kalla potatisar (ca 150g)
  • 0,5 dl flytande margarin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • malen vitpeppar

Förslag på fyllning:

  • tärnad ost och skinka
  • lax och färsk spenat
  • paprika och oliver
  • broccoli och tomat

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Riv den kalla, kokta potatisen på fina sidan av rivjärnet. Blanda mjölmix och salt. Blanda ner i potatisrivet och tillsätt margarinet. Tryck ut degen i en pajform.
  2. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Gör äggstanningen, vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  3. Fyll pajen med äggstanning och valfri smaksättning. Grädda i ytterligare 20-30 minuter.
17 augusti 2009

Fler goda recept