Glutenfri fillimpa

45 röster
1,5 h
1 limpa
Glutenfri fillimpa
Foto: Magnus Fond

Klassisk fillimpa som bakas fort, inte kräver jästid och går att variera i det oandliga. Tillsätt torkade tranbär, nötter eller olika brödkryddor.

Recepten är anpassade till FODMAP för dig med IBS

1,5 h
1 limpa

Du behöver

  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl havremjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 dl fibrex
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk brödkrydda
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl laktosfri filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • smör, till formen
  • 0,5 dl havrekross, till formen

Gör så här

  1. Satt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda väl till en lös och klibbig smet.
  3. Smörj en brödform (1,5 liter) med smör och strö i havrekross.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 80–90 minuter.
2 september 2015