Glutenfri bountytårta

koket.se
glutenfri bountytårta
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Glutenfri bountytårta

13 ingredienser

45 m + 1 h i kyl

Tea bjuder på en alldeles underbar glutenfri kladdkaka med krämig kokostopping.

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kaka

  • 110 g smör, brynt (addera 30 g om du vill göra toppingen med en gång)
  • 2 ägg
  • 230 g rörsocker
  • 45 g majsmjöl
  • 20 g mandelmjöl
  • 30 g kakao
  • 2 krm salt

Kokostopping

  • 200 g riven kokos, lätt rostade
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 30 g smör, brynt
  • 1 krm salt

Chokladkräm

  • 150 g mjölkchoklad
  • 50 g grädde

Gör så här

Kaka

  1. Sätt ugnen på 180 grader med varmluftsfunktion och förbered en springform med papper. (23 cm i diameter)
  2. Bryn smöret och ställ åt sidan (addera 30 g om du vill göra toppingen med en gång). Låna lite av det till att pensla kanten på springformen.
  3. Vispa upp ägg och socker till dubbel storlek. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vispa ner för hand i äggskummet.
  4. Häll sist i smöret (se till att spara 30 g om du brynt smöret till toppingen på en gång).
  5. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 15-17 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna.

Kokostopping

  1. Sänk ugnen till 170 grader.
  2. Rosta kokosen i en ugnsform i mitten på ugnen ca 5-6 minuter och rör emellanåt med en träsked för en jämn gräddning.
  3. Blanda med resterande ingredienser.
  4. Klicka ut på kakan och stryk ut den med baksidan av en sked tills den är helt jämn.
  5. Sätt i kylen i 10 minuter.

Chokladtopping

  1. Lägg choklad i en bunke och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör emellanåt. Blanda i grädden när chokladen är smält och blanda samman
  2. När du har en homogen och len chokladkräm ringla över kokostoppingen och stryk ut tills det täcker hela kakan.
  3. Ställ in i kylen och låt stelna i ca en 1h. Skär i bitar och servera.