Glutenfri bountytårta
Glutenfri bountytårta
13 ingredienser
45 m + 1 h i kyl
Tea bjuder på en alldeles underbar glutenfri kladdkaka med krämig kokostopping.
Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser
Kaka
- 110 g smör, brynt (addera 30 g om du vill göra toppingen med en gång)
- 2 ägg
- 230 g rörsocker
- 45 g majsmjöl
- 20 g mandelmjöl
- 30 g kakao
- 2 krm salt
Kokostopping
- 200 g riven kokos, lätt rostade
- 1 burk kondenserad mjölk sötad
- 30 g smör, brynt
- 1 krm salt
Chokladkräm
- 150 g mjölkchoklad
- 50 g grädde
Gör så här
Kaka
- Sätt ugnen på 180 grader med varmluftsfunktion och förbered en springform med papper. (23 cm i diameter)
- Bryn smöret och ställ åt sidan (addera 30 g om du vill göra toppingen med en gång). Låna lite av det till att pensla kanten på springformen.
- Vispa upp ägg och socker till dubbel storlek. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vispa ner för hand i äggskummet.
- Häll sist i smöret (se till att spara 30 g om du brynt smöret till toppingen på en gång).
- Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 15-17 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Kokostopping
- Sänk ugnen till 170 grader.
- Rosta kokosen i en ugnsform i mitten på ugnen ca 5-6 minuter och rör emellanåt med en träsked för en jämn gräddning.
- Blanda med resterande ingredienser.
- Klicka ut på kakan och stryk ut den med baksidan av en sked tills den är helt jämn.
- Sätt i kylen i 10 minuter.
Chokladtopping
- Lägg choklad i en bunke och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör emellanåt. Blanda i grädden när chokladen är smält och blanda samman
- När du har en homogen och len chokladkräm ringla över kokostoppingen och stryk ut tills det täcker hela kakan.
- Ställ in i kylen och låt stelna i ca en 1h. Skär i bitar och servera.