Glutenfri bountytårta

99 röster
45 m + 1 h i kyl

Tea bjuder på en alldeles underbar glutenfri kladdkaka med krämig kokostopping.




Visa mer
45 m + 1 h i kyl

Du behöver

Kaka

  • 110 g smör, brynt (addera 30 g om du vill göra toppingen med en gång)
  • 2 ägg
  • 230 g råsocker
  • 45 g majsmjöl
  • 20 g mandelmjöl
  • 30 g kakao
  • 2 krm salt

Kokostopping

  • 200 g kokosflingor, lätt rostade
  • 1 burk kondenserad mjölk, sötad
  • 30 g smör, brynt
  • 1 krm salt

Chokladkräm

  • 150 g ljus choklad
  • 50 g grädde

Gör så här

  1. Kaka
    Sätt ugnen på 200 grader med varmluftsfunktion och förbered en springform med papper. (23 cm i diameter)
  2. Bryn smöret och ställ åt sidan (addera 30 g om du vill göra toppingen med en gång). Låna lite av det till att pensla kanten på springformen.
  3. Vispa upp ägg och socker till dubbel storlek. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vispa ner för hand i äggskummet.
  4. Häll sist i smöret (se till att spara 30 g om du brynt smöret till toppingen på en gång).
  5. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. Kokostopping
    Sänk ugnen till 170 grader.
  8. Rosta kokosen i en ugnsform i mitten på ugnen ca 5-6 minuter och rör emellanåt med en träsked för en jämn gräddning.
  9. Blanda med resterande ingredienser.
  10. Klicka ut på kakan och stryk ut den med baksidan av en sked tills den är helt jämn.
  11. Sätt i kylen i 10 minuter.
  12. Chokladtopping
    Lägg choklad i en bunke och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör emellanåt. Blanda i grädden när chokladen är smält och blanda samman
  13. När du har en homogen och len chokladkräm ringla över kokostoppingen och stryk ut tills det täcker hela kakan.
  14. Ställ in i kylen och låt stelna i ca en 1h. Skär i bitar och servera.
5 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept