Gluten- och sockerfri moussetårta
Gluten- och sockerfri moussetårta
26 ingredienser
Mandelbotten som toppas med jordgubbsmousse och jordnötsmousse. Dekorera med ladyfingers och färska jordgubbar. Tårtan är både glutenfri och sockerfri.
Ingredienser
Botten
- 180 g mandelsmör
- 50 g mandelmjöl
- 3 dl dadlar (ekologiska)
- 1 msk steviasocker
- 100 ml kokosolja, smält (ekologisk)
- 0,5 krm flingsalt
- 50 g kokos, rostad
Jordgubbsmousse
- 5 dadlar (ekologiska)
- 80 ml kokosolja, smält (ekologisk)
- 0,5 tsk vaniljpulver (ekologiskt)
- 5 jordgubbar (ekologiska)
- 200 g färskost
- 250 g mascarpone
- 1 msk steviasocker
Ladyfingers
- 140 g äggvita
- 0,5 krm salt
- 60 g björksocker
- 120 g mandelmjöl
- 25 g majsstärkelse
- 5 g steviasocker
Jordnötsmousse
- 60 g osötat slätt jordnötssmör
- 200 g grädde
- 10 g stevia
- 0,5 tsk vaniljpulver
Dekoration
- jordgubbar
- ätbart guld
Gör så här
Botten
- Mixa allt utom kokosen i en matberedare. Vänd i kokosen på slutet och fyll i en springform eller silikonform.
Jordgubbsmousse
- Mixa ihop dadlar, kokosolja och vanilj.
- Tillsätt jordgubbarna, sedan resterande ingredienser i ordning tills du har en slät smet. Fyll ovanpå mandelbotten.
Ladyfingers
- Vispa ihop äggvita, salt och björksocker till ett hårt skum. Sikta ihop mandelmjöl, maizena och steviasocker och vänd i marängen. Spritsa små korvar på en plåt med bakplåtspapper och baka på 190 grader i cirka 10 minuter.
Jordnötsmousse
- Vispa ihop för hand eller med elvisp. Klart!
- Montera tårtan och toppa med färska jordgubbar och ätbart guld.