Gluten- och sockerfri moussetårta

Gluten- och sockerfri moussetårta
Foto: Tea Malmegård
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Gluten- och sockerfri moussetårta

21

26 ingredienser

Mandelbotten som toppas med jordgubbsmousse och jordnötsmousse. Dekorera med ladyfingers och färska jordgubbar. Tårtan är både glutenfri och sockerfri.

läs mer
Kökets kurser
Teas tårtkurs promoruta choklad

Lyckas med tårtor!
Gå vår tårtkurs online med Tea Malmegård. Se smakprov >

Ingredienser

Botten

  • 180 g mandelsmör
  • 50 g mandelmjöl
  • 3 dl dadlar (ekologiska)
  • 1 msk steviasocker
  • 100 ml kokosolja, smält (ekologisk)
  • 0,5 krm flingsalt
  • 50 g kokos, rostad

Jordgubbsmousse

  • 5 dadlar (ekologiska)
  • 80 ml kokosolja, smält (ekologisk)
  • 0,5 tsk vaniljpulver (ekologiskt)
  • 5 jordgubbar (ekologiska)
  • 200 g färskost
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk steviasocker

Ladyfingers

  • 140 g äggvita
  • 0,5 krm salt
  • 60 g björksocker
  • 120 g mandelmjöl
  • 25 g majsstärkelse
  • 5 g steviasocker

Jordnötsmousse

  • 60 g osötat slätt jordnötssmör
  • 200 g grädde
  • 10 g stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Dekoration

  • jordgubbar
  • ätbart guld

Gör så här

  1. Botten
    Mixa allt utom kokosen i en matberedare. Vänd i kokosen på slutet och fyll i en springform eller silikonform.
  2. Jordgubbsmousse
    Mixa ihop dadlar, kokosolja och vanilj.
  3. Tillsätt jordgubbarna, sedan resterande ingredienser i ordning tills du har en slät smet. Fyll ovanpå mandelbotten.
  4. Ladyfingers
    Vispa ihop äggvita, salt och björksocker till ett hårt skum. Sikta ihop mandelmjöl, maizena och steviasocker och vänd i marängen. Spritsa små korvar på en plåt med bakplåtspapper och baka på 190 grader i cirka 10 minuter.
  5. Jordnötsmousse
    Vispa ihop för hand eller med elvisp. Klart!
  6. Montera tårtan och toppa med färska jordgubbar och ätbart guld.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Korvbrödsbagarn rostat bröd

11 Fun facts!

Oväntat bra fakta om ditt hamburgarbröd

Läs mer