Gluten- och sockerfri moussetårta

12 röster
Gluten- och sockerfri moussetårta
Foto: Tea Malmegård

Mandelbotten som toppas med jordgubbsmousse och jordnötsmousse. Dekorera med ladyfingers och färska jordgubbar. Tårtan är både glutenfri och sockerfri.

Visa mer

Du behöver

Botten

  • 180 g mandelsmör
  • 50 g mandelmjöl
  • 3 dl ekologiska dadlar
  • 1 msk steviasocker
  • 100 ml ekologisk kokosolja, smält
  • 1 nypa flingsalt
  • 50 g rostad kokos

Jordgubbsmousse

  • 5 ekologiska dadlar
  • 80 ml ekologisk kokosolja, smält
  • 0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 5 mogna ekologiska jordgubbar
  • 200 g färskost
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk steviasocker

Ladyfingers

  • 140 g äggvita
  • 1 nypa salt
  • 60 g björksocker
  • 120 g mandelmjöl
  • 25 g maizena
  • 5 g steviasocker

Jordnötsmousse

  • 60 g osötat slätt jordnötssmör
  • 200 g grädde
  • 10 g stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Dekoration

  • jordgubbar
  • ätbart guld

Gör så här

  1. Botten
    Mixa allt utom kokosen i en matberedare. Vänd i kokosen på slutet och fyll i en springform eller silikonform.
  2. Jordgubbsmousse
    Mixa ihop dadlar, kokosolja och vanilj.
  3. Tillsätt jordgubbarna, sedan resterande ingredienser i ordning tills du har en slät smet. Fyll ovanpå mandelbotten.
  4. Ladyfingers
    Vispa ihop äggvita, salt och björksocker till ett hårt skum. Sikta ihop mandelmjöl, maizena och steviasocker och vänd i marängen. Spritsa små korvar på en plåt med bakplåtspapper och baka på 190 grader i cirka 10 minuter.
  5. Jordnötsmousse
    Vispa ihop för hand eller med elvisp. Klart!
  6. Montera tårtan och toppa med färska jordgubbar och ätbart guld.
26 maj 2016

Fler goda recept