Glass på prickiga bananer

Glass på prickiga bananer
Foto: TV4
Malin Landqvist - porträtt
Malin Landqvist - porträtt

Glass på prickiga bananer

5 ingredienser

10 min

Tänk att bananerna du just skulle slänga kan bli till den godaste glass! Tricket är att mixa och mixa, och mixa lite till. Allt för att slå in luft i glassen.

Receptet kommer från boken Eat good - recept som förändrar världen av Johan Rockström, Victoria Bignet, Malin Landqvist och Gunhild Stordalen, Max Ström.

Ingredienser

portioner
  • 4 bananer (bruna)

Smaksättare

  • kardemummakärnor, mortlade
  • apelsin, skal och saft

Topping

  • blandade nötter, honungsrostade
  • choklad, riven

Gör så här

  1. Skala bananerna. Skär eller bryt dem i små bitar. Frys i minst 4 timmar, gärna längre.
  2. Mixa bananerna flera minuter tills du har en slät och luftig glass, den är perfekt när den börjar bli riktigt ljus. Tillsätt eventuellt någon av smaksättningarna.
  3. Servera direkt eller fyll en form att ha i frysen. Fryst bananglass måste tinas ca 20 minuter i rumstemperatur innan den serveras. Addera gärna med någon av toppingarna.

Matsortera dina bananskal till återvinning och njut sedan av din glass!