Riktigt goda grillspett penslade med en glaze gjord på getost och rosmarin. Till spetten serveras pommes pimpade med parmesan, jalapeño, majonnäs och soltorkade tomater.
Stek i olja runt om i en stekpanna och baka sedan mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56 grader, ca 20 minuter. Ta ut och låt kallna helt.
Getost- och rosmaringlaze
Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt vitlök och låt grädden sjuda på svag värme och reducera till hälften. Rör om då och då så att grädden inte bränner fast i botten. När grädden är
rejält karamelliserad och något brun börjar den lätt spricka, ta då bort den från värmen, plocka upp vitlöken.
Vispa ner citronskal, hälften av rosmarinen och hälften av getosten. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och hålll glazen ljummen fram till servering.
Skiva lammsteken tunt, vik ihop skivorna och trä upp på blötlagda träspett. Pensla med lite olivolja och grilla hårt runt om. Vänd de nygrillade spetten direkt i den karamelliserade getostglazen och lägg upp på fat. Häll extra getostglaze över köttet och smula över resten av ju getosten och resterande rosmarin över hela rätten.
Pommes med jalapeño
Tillaga pommes i ugnen enligt anvisning. Ta ut, pudra över paprikapulver och strö ut jalapeño och soltorkade tomater. Ringla majonnäs och riv parmesan över.
Servera de nygrillade spetten med pommes direkt från plåten.