• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Saffransdoftande quornbitar med fänkål och äpple

POPULÄRT
Saffransdoftande quornbitar med fänkål och äpple
Foto: GI Viktkoll
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Saffransdoftande quornbitar med fänkål och äpple

4 steg att laga

13 ingredienser

En god vegetarisk rätt som är enkel att laga och smakar underbart.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 romanesco (eller färsk broccoli)
  • 1 gul lök
  • 2 röda äpplen
  • 0,5 fänkål, skivad
  • 1 msk olja
  • 1 förp quornbitar
  • 1 dl vatten
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • sallad
  • granatäpple
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Dela romanesco eller broccoli i buketter. Skala och strimla löken. Tärna äpplena.
  2. Fräs quornbitarna i lite olja tills de fått fin gyllenbrun färg.
  3. Lägg i grönsakerna, vattnet och saffranen och rör om ordentligt. Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra under lock i cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt äppelbitarna och krydda med salt och peppar.