Chili- och limemarinerad kycklingfilé med avokadosallad

Chili- och limemarinerad kycklingfilé med avokadosallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Chili- och limemarinerad kycklingfilé med avokadosallad

20

15 ingredienser

Kycklingfilé marinerad i chili och lime som serveras med en sallad på avokado.

Ingredienser

portioner2
  • 3 kycklingfiléer (à 100 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Marinad:

  • 1 limefrukt
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 tsk fisksås
  • 1 klyfta vitlök

Avokadosallad:

  • 2 avokador
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • bladsallad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skölj lime och chili.
  2. Riv det gröna limeskalet. Dela limen och pressa ut saften.
  3. Dela chilin och skär den i tunna strimlor. Om du vill ha en mildare rätt kan du skrapa bort fröna.
  4. Blanda samman limeskal, -saft och chili med fisksåsen i en plastpåse. Pressa ner vitlöken.
  5. Marinera kycklingfiléerna i blandningen i 1 1/2 -2 timmar.
  6. Sätt ugnen på 150°.
  7. Torka av kycklingen, smörj en ugnssäker form med olja och lägg i fileerna.
  8. Salta och ugnsbaka sedan i ca 15 minuter.
  9. Skär fileerna i ca 1 cm tjocka skivor före servering.
  10. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor.
  11. Skölj paprikorna, dela dem på mitten och ta bort fröna. Skär dem i bitar.
  12. Blanda avokadoskivorna med paprikan.
  13. Häll över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
  14. Lägg några sallatsblad på varje tallrik och fördela avokadosalladen ovanpå. Servera med kycklingen.