Oxfilé med getost och blomkålspuré

GI Viktkoll
GI Viktkoll

Oxfilé med getost och blomkålspuré

10 ingredienser

Rosmarinkryddad och getost gratinerad oxfilé som serveras ihop med en puré på blomkål.

Ingredienser

portioner
  • 800 g oxfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning
  • 4 skivor getost
  • 1 kvist färsk rosmarin

Blomkålspuré:

  • 1 blomkål
  • 2 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj blomkålen och bryt i buketter.
  2. Lägg buketterna i en kastrull, häll över grädden och låt koka upp.
  3. Sänk värmen och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter eller tills blomkålen är helt genomkokt.
  4. Mixa blomkålen till puré och krydda med salt och peppar.
  5. Värm ugnen till 250°.
  6. Skär oxfilén i fyra tjocka skivor.
  7. Repa av rosmarinbladen från kvisten.
  8. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det hastigt i smör.
  9. Lägg skivorna i en smord ugnssäker form.
  10. Placera getostskivorna ovanpå köttet, krydda med salt, peppar och rosmarin.
  11. Gratinera köttet i övre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  12. Servera köttet till blomkålspurén.