Det här receptet är från GI Viktkoll och har komponerats ihop i samarbete med Huvudstagård. Den färglada och goda rödebtan får ta plats och får sällskap av en fräsch sallad med örter.
Ingredienser
4-8 rödbetor
200 g grovt havssalt
200 g färskost
200 g grekisk yoghurt
1 apelsin
1 citron
1 tsk rörsocker
4-8 kvistar färsk timjan
salt
peppar
1 förp salladsmix
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala rödbetorna.
Skär av toppen och roten så att de kan stå stadigt.
Gör ett kryss halvvägs ner i rödbetan. Tryck ned en kvist timjan i varje och strö lite grovsalt i.
Ställ rödbetorna på en plåt som är täckt med ett tunt lager av grovsalt. Baka av i ugnen ca 25 minuter.
Riv skalet på apelsinen och citronen. Pressa ur saften ur båda frukterna.
Mixa skalet och saften med philadelphiaost, yoghurt och råsockret i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.