Medelhavssallad med citrusvinägrett
Medelhavssallad med citrusvinägrett
17 ingredienser
Potatissallad är det perfekta grilltillbehöret: Lågt GI, lite kalorier, billigt och enkelt!
Hälsomotiv:
Retrograderad (nedkyld)potatis har extremt lågt GI och även lågt kaloriinnehåll. Små linser har gott nyttiga fibrer och antioxidanter.
Citrusvinegretten innehåller massor av C-vitaminer och nyttig olivolja. Även Vinägern i denna är GI-sänkande.
Ingredienser
- 2 dl kokta linser, små
- 250 g potatis, kokt
- 50 g kapris
- 0,5 rödlök
- 0,5 fänkål
- 0,5 ask körsbärstomater
- 50 g soltorkade tomater
- 0,5 kruka färsk basilika
- 25 g rucolasallad
- 1,5 dl citrusvinegrette
Citrus Vinegrette:
- 3 citroner, saft och skal
- 3 limefrukter, saft och skal
- 4 msk dijonsenap
- 1 msk honung
- 1 dl olivolja
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Dela potatisen i stora bitar.
- Skär rödlöken i tunna ringar. Finstrimla hela fänkålen.
- Blanda alla ingredienser med vinegretten i en skål. Vänd ner ruccolan.
- Toppa salladen med basilika.
- Citrus Vinegrette:
- Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalet fint.
- Blanda med resten av ingredienserna utom olivoljan i en mixer.
- Häll sedan sakta ned oljan under mixning.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Häll upp på flaska.