Grillad halloumi med rucolasallad, svarta bönor och avokado

Grillad halloumi med rucolasallad, svarta bönor och avokado
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Grillad halloumi med rucolasallad, svarta bönor och avokado

13 ingredienser

Denna sallad med grillad halloumi, ruccola, bönor och avokado är bara så god. Måste testas!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp halloumiost
  • 150 g färdigkokta svarta bönor
  • 1 knippe rucolasallad
  • 150 g blomkål
  • 1 avokado
  • salt
  • vitpeppar

Vinägrett:

  • 0,25 dl balsamvinäger
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,75 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk färsk röd spansk peppar, finhackad

Gör så här

  1. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar till vinägretten.
  2. Dela chilifrukten på längden, kärna ur och hacka fruktköttet fint. Rör ner i dressingen.
  3. Låt bönorna rinna av.
  4. Ansa rucolabladen och bryt blomkålen i buketter.
  5. Blanda bönor, rucola och blomkål i en skål.
  6. Dela avokadon, ta bort kärnan och tärna fruktköttet.
  7. Vänd ner vinägretten och krydda med salt och peppar.
  8. Skíva halloumin i centimetertjocka skivor. Grilla osten i en grillpanna eller stek i en stekpanna på medelvärme tills den har fått en gyllene färg. Lägg skivorna överst på salladen.