• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kräftstjärtssallad med ägg

Kräftstjärtssallad med ägg
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Kräftstjärtssallad med ägg

5 steg att laga

11 ingredienser

15 min

Kräftstjärtar i lag är praktiskt att ha hemma. Med en burk på lut är det enkelt att laga en läcker sallad med lågt GI.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g kräftstjärt
  • 4 romansalladsblad
  • 4 ekbladssallatsblad
  • 0,25 isbergssallad, blad
  • 0,33 gurka
  • 8 rädisor
  • 8 körsbärstomater
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 0,5 dl majonnäs

dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citron, pressad

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skölj salladsbladen och låt även dem rinna av.
  2. Strimla isbergssallaten och skär gurkan i mindre bitar. Skär rädisor och körsbärstomater i fyra delar.
  3. Blanda samman isbergssallad, gurka, rädisor och tomater. Droppa över olivolja och citronsaft och blanda.
  4. Lägg upp salladsbladen på fyra tallrikar. Fördela isbergsblandningen bredvid. Toppa med kräftstjärtarna.
  5. Skala äggen och dela dem i halvor. Spritsa på majonnäsen och lägg på ägghalvorna. Dekorera gärna med dill och citron.