Kräftstjärtssallad med ägg

9 röster
15 min
4
Kräftstjärtssallad med ägg
Foto: Fredrik Sandin Carlson
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kräftstjärt
  • 4 romansalladsblad
  • 4 ekbladssallatsblad
  • 0,25 isbergssallad, blad
  • 0,33 gurka
  • 8 rädisor
  • 8 körsbärstomater
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 0,5 dl majonnäs

dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citron, pressad

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skölj salladsbladen och låt även dem rinna av.
  2. Strimla isbergssallaten och skär gurkan i mindre bitar. Skär rädisor och körsbärstomater i fyra delar.
  3. Blanda samman isbergssallad, gurka, rädisor och tomater. Droppa över olivolja och citronsaft och blanda.
  4. Lägg upp salladsbladen på fyra tallrikar. Fördela isbergsblandningen bredvid. Toppa med kräftstjärtarna.
  5. Skala äggen och dela dem i halvor. Spritsa på majonnäsen och lägg på ägghalvorna. Dekorera gärna med dill och citron.
8 februari 2012