Pepparstek med lågt GI
Pepparstek med lågt GI
7 ingredienser
1h 30 min
Smakrik stek med konjakssås.
Ingredienser
- 800 g ryggbiff
- salt
- 0,5 dl svartpepparkorn
- 50 g smör
Sås:
- 1,25 dl cognac
- 2 dl grädde
- 2 tsk dinjonsenap
Gör så här
- Skär biffen i 2 centimeter tjocka skivor och bulta dem sedan till 3 millimeter tjocklek. Krossa svartpepparen i mortel och strö hälften över biffarnas ena sida. Tryck till lite, så att pepparen fäster ordentligt.
- Gör likadant med andra sidan. Låt köttet ligga och dra smak av pepparen i minst 1 timme.
- Hetta upp konjaken. Blanda samman grädde och senap. Hetta upp en stekpanna. Krydda köttet med salt och stek i smör på båda sidor. Häll på konjaken och tänd på. Ta upp biffarna när det slutat brinna.
- Tillsätt grädden och koka upp. Låt såsen sjuda i 3 minuter.
- Lägg upp biffarna på varma tallrikar och slå över såsen före servering.