Quornfärsspett med syrlig äppelsallad

0 röster
45 min
4
Quornfärsspett med syrlig äppelsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g quornfärs
  • 3 st ägg
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 tsk salt
  • rapsolja

Syrlig äppelsallad:

  • 150 g blandade salladsblad
  • 1 st äpple
  • 1 st citron
  • salt
  • malen svartpeppar

Till servering:

  • 4 skivor dinkelbröd
  • 30 g smör
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt
  • grillspett av trä

Gör så här

  1. Tina quornfärsen. Skölj och slunga salladen torr. Kärna ur äpplet och strimla det. Tvätta citronen, riv av skalet och pressa ut saften. Blanda samman äpple, citronskal och citronsaft.
  2. Vänd ner salladen, krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering.
  3. Låt grillspetten ligga i blöt i vatten i minst 10 minuter. Vispa upp äggen i en kopp. Blanda färsen med äggen, currypastan och saltet.
  4. Forma färsen till avlånga järpar och trä upp på grillspetten. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek järparna ett par minuter på varje sida.
  5. Bre brödskivorna med smöret och krydda med vitlökspulvret. Hetta upp en stekpanna eller grillpanna och grilla bröden (använd lite matfett om stekpanna används). Servera spetten till salladen, brödet och yoghurten.
15 oktober 2010

Fler goda recept