Smarrig chokladkaka
Smarrig chokladkaka
10 ingredienser
1h
Det här är en GI-kaka som är lite nyttigare än vanliga chokladkakor, fast ändå minst lika god.
Ingredienser
Chokladkaka
- 1 dl dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl kakao
- 3 ägg
- 1 dl rörsocker
- 250 g kvarg
- 50 g valnötter, hackade
- apelsin, rivet skal av, (eller lime)
glasyr
- valnötter
- 100 g choklad (70-procentig)
Gör så här
- Blanda dinkelmjöl, cacao och bakpulver.
- Vispa ägg och råsocker med elvispen.
- Vänd ned mjölblandningen i äggblandningen och även kesellan.
- Blanda ned de hackade nötterna. Ev. rivet skal av apelsin eller lime.
- Glasyr: Smält chokladen i micro eller i vattenbad. Strö över nötter
- Ugn 150 grader i 30 minuter.
- Låt kakan svalna innan glasyren läggs på.