Glace au four med hallon

0 röster
4
Glace au four med hallon
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En superläcker efterrätt med färska hallon och vaniljglass. Mums!

Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g hallon (färska eller djupfrysta)
  • 2 st äggvitor
  • 2 msk råsocker
  • 5 msk mandelspån
  • 0,5 l light vaniljglass

Gör så här

  1. Tina hallonen till hälften, om du använder djupfrysta.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt råsocker.
  3. Fortsätt att vispa till en fast marängsmet.
  4. Lägg de halvtinade hallonen i botten av en ugnsäker form.
  5. Lägg glassen över hallonen.
  6. Täck allt noga med marängsmet.
  7. Strö på mandel.
  8. Sätt in fatet i ugnen i 275 ° i 3 minuter tills marängen fått fin färg.
  9. Ta ut och servera genast.
7 januari 2009
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept