• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Helstekt fläskfilé i ugn

Helstekt fläskfilé i ugn
Foto: Lena Holmsäter
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Helstekt fläskfilé i ugn

6 steg att laga

7 ingredienser

50 min

Riktigt enkel festmat med fläskfilé i ugn! Pensla fläskfilén med soja och kryddor och bryn den som hastigast i en stekpanna. Sen sköter den sig själv i ugnen resten av tiden.

läs mer
Tommys såskurs promoruta

Bli en mästare på såser!

Gå vår såskurs online med Tommy Myllymäki. Se smakprov >

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 800 g fläskfilé
  • 4 msk kinesisk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja, till stekning
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125 grader.
  2. Blanda soja och kryddor.
  3. Pensla fläskfilén runt om med blandningen och bryn den sedan runt om på högsta värme i stekpanna. Tips! När du steker kött, börja gärna med att hetta upp olja i stekpannan och klicka i smör när köttet fått bra yta, oljan klarar nämligen högre temperatur.
  4. Lägg filén i en ugnsform och låt den steka klart i ugnen. Det tar ca 15-20 minuter beroende på din ugn, innertemperaturen ska vara ca 65 grader.
  5. Viktigt! Låt köttet vila i smörpapper eller aluminiumfolie i 10-15 minuter efter att du tagit ut det ur ugnen.
  6. Skär den färdigstekta filén i skivor före servering.
TIPS!
Krispig råraka med skagenröra och rom

Enkla helgmenyer

Lyxa till det lite extra med förrätt, varmrätt och dessert. Stjärnkockarnas enkla helgmenyer >>