• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sockerfri glögg med tranbär

Sockerfri glögg med tranbär
Foto: GI Viktkoll
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Sockerfri glögg med tranbär

Av: GI Viktkoll

Från: TV4

3 steg att laga

8 ingredienser

Alkoholfri GI-glögg på sockerfri saft kryddad med nejlika, kanel, kardemumma, pomerans och bittermandel.

Ta den saftsmak du gillar bäst. En smak som kan rekommenderas just till glögg är tranbär. Varm vätska ska hällas på varma flaskor. Ett bra sätt att få flaskorna både rena och varma är att diska dem i maskin.

Ingredienser

Till 2 flaskor behöver du

  • 1 flaska koncentrerad sockerfri saft
  • 4,5 dl vatten
  • 1 förp glöggkrydda

...egen kryddblandning

  • 20 hela nejlikor
  • 3 torkade pomeransskal
  • 2 kanelstänger
  • 30 kardemummakärnor
  • 6 bittermandel

Gör så här

  1. Skålla och skala mandlarna. Häll saft och vatten i en kastrull. Lägg i glöggkryddorna och koka upp. Låt sedan glöggen sjuda under lock på svag värme i 5 minuter.
  2. Ta glöggen från värmen och låt kryddorna dra i vätskan medan glöggen svalnar. Sila bort kryddorna och häll glöggen på väl rengjorda, varma flaskor.
  3. Förvara glöggen svalt. Hetta upp glöggen före servering och bjud den med nötter och sötmandlar.