Nubbesallad

14 röster
4
Nubbesallad
Foto: GI viktkoll

Servera nubbesalladen som förrätt eller på buffé. Receptet kan dubbleras.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 150 g matjessill
  • 3 st kokta kalla potatisar
  • 1 st hårdkokt ägg
  • 3 msk finhackad purjolök av det gröna
  • 1 dl gräddfil
  • malen vitpeppar

Till servering:

  • 1 st skiva fullkornsbröd
  • 4 st rädisor
  • några strån gräslök

Gör så här

  1. Tärna sillen och potatisen smått. Skala och hacka ägget. Ansa och hacka purjolöken fint. Blanda samman hacket och vänd ner gräddfilen. Krydda med vitpeppar. Ställ salladen svalt till servering.
  2. Rosta brödskivan och skär den i fyra stavar. Lägg upp salladen i nubbeglas, stick i en brödstav i varje och dekorera med rädisor och gräslök.
5 december 2008

Fler goda recept