Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Böndipp på kidneybönor
Foto: Lena Holmsäter
Böndipp på kidneybönor
Betyg: 2.75 av 5 (4 röster)
4
Spara
Av:
GI Viktkoll
9
ingredienser
En god GI-smart böndipp på kidneybönor som passar till mycket.
Buffémat
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
Håll skärmen tänd
portioner
100 g färdigkokta kidneybönor
0,5 röd spansk peppar
2 msk färsk koriander, hackad
1 krm malen spiskummin
salt
svartpeppar
1 dl cheddarost, riven
0,5 dl rapsolja
1-2 klyftor vitlök
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Håll skärmen tänd
Öppna matlagningsläget
Böndipp
Skär chilin på längden och hacka halva. Hacka koriandern.
Mixa bönorna med chili, koriander, spiskummin, salt och peppar.
Tillsätt oljan i mixern och spä eventuellt med lite vatten, om dippen blir för fast.
Ta ut röran och lägg över i en skål. Rör ner cheddaren och pressa i vitlöken.
Smaka eventuellt av med mer salt om det behövs.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut