Ugnsomelett med svampstuvning
Ugnsomelett med svampstuvning
12 ingredienser
Enkel omelett i ugn med härligt gräddig svampsås.
Ingredienser
- 4 ägg
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 200 g champinjoner
- 1 tsk smör
- 1,5 dl grädde
- 0,5 tsk torkad timjan
- 1 klyfta vitlök
- salt
- malen svartpeppar
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader. Knäck äggen, ett i taget i en kopp. Vispa dem sedan med grädden och vattnet i en bunke. Tillsätt 0.5 tesked salt och 1 kryddmått svartpeppar.
- Smörj en liten ugnsform och häll i smeten. Grädda den i cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Smeten ska stanna inuti, då är omeletten klar.
- Borsta och ansa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Lägg svampen i kall panna och fräs tills en del av vätskan kokat bort. Tillsätt då lite smör och fräs svampen.
- Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med. Slå på grädden, krydda med timjan och låt puttra några minuter.
- Krydda svampsåsen med salt och peppar. Slå den över omeletten och servera genast med sallad.