• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Getostsallad med rödbetor, pinjenötter och balsamvinäger

getostsallad med rödbetor och pinje
Foto: TV4

Getostsallad med rödbetor, pinjenötter och balsamvinäger

5 steg att laga

9 ingredienser

30 min

En klassisk förrätt med mycket smak. Getost, rödbetor och pinjenötter är en underbar kombination! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 rödbetor, kokta och skivade
  • 1 tsk rosmarin, färsk hackad
  • 120 g getost, skivad
  • 30 g pinjenötter
  • 50 g rucolasallad
  • 6-8 körsbärstomater, delade
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Ugnsrostade rödbetor
    Dela rödbetorna i skivor, ca 0,5 cm breda. Strö över rosmarin och sätt in i mitten av ugnen i 20 minuter.
  3. Skiva getosten i något tunnare skivor. Spara den smuligare mitten av osten för att sedan strö över färsk innan servering. Lägg på skivorna getost på de varma rödbetorna och gratinera i ytterligare 10 minuter, eller tills osten har smält fint över.
  4. Sallad
    Värm en tom stekpanna och rosta pinjenötterna på hög värme i ca 3-5 min tills de fått fin färg. Ta en näve ruccola på varje tallrik som en bädd för rödbetorna. Dela körsbärstomaterna på mitten och strö ut dessa på tallriken.
  5. Ta ut rödbetorna och getosten och lägg dessa på ruccolan. Strö över den sparade delen av den färska getosten. Ringla balsamico över salladen och avslutningsvis toppa med pinjenötterna, salt & peppar.