Terrin på svamp och mandelpotatis
Terrin på svamp och mandelpotatis
13 ingredienser
- Receptet är beräknat till ca 8-10 portioner
Ingredienser
- 300 g svamp (t ex kantareller, trumpetsvamp)
- 1 kg mandelpotatis
- 100 g smör
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 dl crème fraîche
- 2 msk gräslök, hackad
- salt
- peppar
Tillbehör:
- 300 g svamp, färsk (antareller eller trumpetsvamp)
- 1 ask vattenkrasse
- smör
- salt
- peppar
Gör så här
- Dag 1: Putsa och stek svampen i smör.
- Skala potatisen och koka den försiktigt så att den inte går sönder. Häll av vattnen när den är klar.
- Sätt tillbaka potatisen på plattan, ta av locket och ånga potatisen torr.
- Dela smöret i mindre bitar.
- Lägg potatisen i en bunke och tillsätt den stekta svampen, smöret, oljan, crème fraichen och gräslöken.
- Grovkrossa potatisen och blanda allt väl. Smaka av med salt och peppar.
- Klä terrinformen med plastfolie och fyll den med potatismassan.
- Pressa ordentligt och låt terrinen stå i kylen över natten.
- Dag 2: Sätt ungen på 100 grader.
- Skär cm tjocka skivor av terrinen och lägg in dem i ugnen.
- Värm dem tills de är ljumma och lyft över dem försiktigt med en stekspade till tallriken.
- Putsa svampen och stek den i lite smör. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg en eller två skivor av terrinen på tallriken och toppa med den stekta svampen och krasse.