Stekt abborrfilé med kapris och bacon samt potatispuré

Stekt abborrfilé med kapris och bacon samt potatispuré
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke
Gert Klötzke

Stekt abborrfilé med kapris och bacon samt potatispuré

3

9 ingredienser

I detta recept serveras stekt abborre med sursalta smaker från kapris och bacon, samt len och mild potatispuré.

Ingredienser

portioner4
  • 8 abborrfiléer, fjällade
  • 1 limefrukt
  • 1 citron
  • 2 msk smör
  • 1 förp bacon
  • 2 msk kapris
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär skalet av limefrukten och citronen så att fruktköttet kommer fram. Skär ur klyftorna samt dela varje klyfta i 3 delar.
  2. Stek abborrfiléerna i smör i en stekpanna. Ta upp fisken när den är nästan klar och håll den varm. Fisken blir klar i eftervärmen.
  3. Tärna baconet. Gör rent stekpannan om det behövs, tillsätt mer smör och stek baconet knaprigt, tillsätt kapris så att denna får fräsa med baconet en stund. Tillsätt sedan citron- och limebitarna samt persiljan.