Chili sin carne

Chili sin carne
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Chili sin carne

16 ingredienser

20 min

Chili sin carne betyder chili utan kött och är den vegetariska varianten på Chili con carne. Basen i den här rätten är bönor och dessa mår alldeles utmärkt tillsammans med den kryddiga tomatsåsen! Använd gärna ekologiska råvaror när du lagar den här rätten.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk bryggkaffe malet
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kidneybönor
  • 400 g vita bönor
  • 800 g krossade tomater [2 burkar à 400 g]
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 knippe timjan
  • 1 kvist persilja

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt.
  2. Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda 5 minuter.
  3. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Repa timjan och finhacka persilja och strö över chilin före servering.