• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chili sin carne

Chili sin carne
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Gert Klötzke
Gert Klötzke

Chili sin carne

402

3 steg att laga

16 ingredienser

20 min

Chili sin carne betyder chili utan kött och är den vegetariska varianten på Chili con carne. Basen i den här rätten är bönor och dessa mår alldeles utmärkt tillsammans med den kryddiga tomatsåsen! Använd gärna ekologiska råvaror när du lagar den här rätten.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk bryggkaffe malet
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kidneybönor
  • 400 g vita bönor
  • 800 g krossade tomater [2 burkar à 400 g]
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 knippe timjan
  • 1 kvist persilja

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt.
  2. Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda 5 minuter.
  3. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Repa timjan och finhacka persilja och strö över chilin före servering.