Pastasallad med grillat kycklingbröst

Pastasallad med grillat kycklingbröst
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Gert Klötzke
Gert Klötzke

Pastasallad med grillat kycklingbröst

25

4 steg att laga

15 ingredienser

50 min

En fräsch och matig sallad med smak av basilika, svartpeppar, balsamico och chili.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 kycklingbröst
  • 400 g pasta penne
  • 1 rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 500 g körsbärstomater
  • 100 g tärnad mozzarella
  • 20 svarta oliver utan kärnor
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 kruka basilika, strimlad
  • salt
  • peppar

Kryddsmör:

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 schalottenlök

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Finhacka chilin. Riv mozzarellan i bitar med händerna och blanda allt i en skål. Lägg i oliverna. Smaksätt med salt och peppar. Lägg på basilikan strax innan serveringen.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och blanda med smöret, vinäger och peppar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader (om kycklingen ska lagas klart i ugn). Hetta upp en stekpanna och och klicka i lite smör. Stek kycklingbrösten några minuter på varje sida och låt dem gärna lagas klart i ugnen.
  4. Lägg sedan kycklingbrösten på pastabädd och toppa med lite kryddsmör. Pastan kan serveras både varm eller kall.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer