Sallad på färsk potatis och grönsaker med parmalindad lax

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Sallad på färsk potatis och grönsaker med parmalindad lax
14 ingredienser
20 min
En matig sallad som är perfekt av avnjuta en ljummen sommareftermiddag.
Ingredienser
- 4 g lax, skuren i bitar (à 140 gram)
- 4 tunna skivor parmaskinka
- 0,5 kg färskpotatis
- 100 g spritärtor
- 100 g haricots verts, delade och skurna i bitar
- 100 g små färska morötter
- 1 rödlök
- 1 förp ärtskott
- 3 msk olivolja
- 1 msk limefrukt, juice
- 1 msk dijonsenap
- svartpeppar
- svartpeppar
- mynta, finhackad
Gör så här
- Skrubba potatisen lätt och koka den.
- Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra lite på laxbitarna och linda sedan in dem i parmaskinka. Lägg på en smörad eldfast form och sätt in i ugnen. Låt baka i cirka 15 minuter.
- Skala och skiva morötterna. Koka upp vatten i en kastrull och blanchera (koka hastigt) bönorna och morötterna.
- Blanda en vinägrett med olivoljan, limejuicen, dijonsenap, salt och svartpeppar. Skiva rödlöken fint.
- Blanda den kokta potatisen med vinägretten och rödlöken. Värm upp en kastrull och värm grönsakerna i lite smör. Blanda dem med myntan och smaka av med salt och peppar.
- Lägg potatisen mitt på tallriken, sedan grönsakerna och därefter laxen. Toppa med lite ärtskott.