Mörk chokladmousse och vit chokladtryffel med hallonsås

Mörk och vit chokladmousse
Foto: TV4

Mörk chokladmousse och vit chokladtryffel med hallonsås

Av: George - Umeå

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

45 m

Chokladmousse på mörk choklad och vit chokladtryffel i chokladformar. Serveras med hallonsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kandärför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hallonsås

  • 250 g hallon
  • 1 dl florsocker

Chokladmousse

  • 2 äggvitor
  • 5 msk strösocker
  • 200 g mörk choklad, smält som fått svalna
  • 2,5 dl vispgrädde, vispad till mjuka toppar

Chokladformar

  • 2 förp mörk choklad

Vit chokladtryffel

  • 200 g vit bakchoklad, i bitar
  • 3,5 dl vispgrädde

Gör så här

Hallonsås

  1. Koka ihop hallon och florsocker, passera detta genom en finmaskig sil. Låt svalna.

Chokladmousse

  1. Vispa äggvitorna till mjuka toppar med en elvisp i en ren skål.
  2. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en tjock och glansig marängsmet.
  3. Vänd ner smält choklad och grädde med en metallsked.
  4. Fördela den mörka moussen i hälften av chokladdroppformarna.

Vit chokladtryffel

  1. Värm chokladen och 1 dl av grädden i en liten kastrull på svag värme tills chokladen har smält.
  2. Ta då kastrullen från värmen och rör blandningen slät med en träslev.
  3. Ställ åt sidan för att svalna.
  4. Fördela den vita chokladmoussen i hälften av chokladdroppformarna.