General Tso’s kyckling
General Tso’s kyckling
18 ingredienser
45 m
Den här enkla kycklingrätten är både smakrik och festlig. Perfekt rätt till både vardag och helg.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 400 g kycklinglårfilé
- 6 torkad chilifrukt, klippta utan kärnor
- 20 g färsk ingefära, skivad
- 3 msk rapsolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk vatten
- 1 tsk sesamolja
- 3 salladslökar, gröna delen i tunna skivor
Marinad
- 2 tsk soja (ljus)
- 0,5 tsk soja (mörk)
- 1 äggula
- 4 msk majsstärkelse
Sås
- 0,5 tsk majsstärkelse
- 2 tsk strösocker
- 2 tsk chingkiangvinäger
- 0,25 tsk soja (mörk)
- 2 tsk soja (ljus)
- 3 msk buljong
Gör så här
- Skåra kycklingen och dela i portionsbitar.
- Blanda ihop marinaden utom majsstärkelse. Marinera kycklingen i 30 minuter.
- Panera sedan kycklingbitarna i majsstärkelse och fritera dem.
- Blanda såsingredienserna i en separat skål.
- Fräs chili och ingefära i olja. När det doftar så tillsätt tomatpurén samt vatten och blanda väl.
- Tillsätt såsingredienserna, koka upp och lägg i kycklingen. Låt det hela bli varmt och avsluta med sesamolja och salladslök.