General Tso’s kyckling

POPULÄRT
koket.se
General Tso’s kyckling_1
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

General Tso’s kyckling

18 ingredienser

45 m

Den här enkla kycklingrätten är både smakrik och festlig. Perfekt rätt till både vardag och helg.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 6 torkad chilifrukt, klippta utan kärnor
  • 20 g färsk ingefära, skivad
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 salladslökar, gröna delen i tunna skivor

Marinad

  • 2 tsk soja (ljus)
  • 0,5 tsk soja (mörk)
  • 1 äggula
  • 4 msk majsstärkelse

Sås

  • 0,5 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk chingkiangvinäger
  • 0,25 tsk soja (mörk)
  • 2 tsk soja (ljus)
  • 3 msk buljong

Gör så här

  1. Skåra kycklingen och dela i portionsbitar.
  2. Blanda ihop marinaden utom majsstärkelse. Marinera kycklingen i 30 minuter.
  3. Panera sedan kycklingbitarna i majsstärkelse och fritera dem.
  4. Blanda såsingredienserna i en separat skål.
  5. Fräs chili och ingefära i olja. När det doftar så tillsätt tomatpurén samt vatten och blanda väl.
  6. Tillsätt såsingredienserna, koka upp och lägg i kycklingen. Låt det hela bli varmt och avsluta med sesamolja och salladslök.