Geléhallonpannacotta med chokladmousse och jordnötskrisp

97 röster
4

Supergod pannacotta som du enkelt gör på geléhallon och grädde. Toppa med chokladmousse och sött jordnötscrisp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4

Du behöver

Pannacotta på geléhallon

  • 3 dl vispgrädde
  • 25 geléhallon

Chokladmousse

  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde

Jordnötscrisp

  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Geléhallonpannacotta
    Värm upp grädden i en kastrull och vänd ner geléhallonen under omrörning. När alla hallon smält så häller du upp pannacotta smeten i små portionsglas. Ställ kallt i minst 4 timmar.
  2. Chokladmousse
    Smält chokladen över vattenbad. Rör ner vispgrädden och ställ kallt. Vispa fluffig innan servering.
  3. Jordnötscrisp
    Hacka jordnötterna grovt och rosta dem i stekpanna med farinsocker och honung. Lägg ut smeten på ett bakplåtspapper. Låt stelna och smula sen över chokladmoussen.
29 mars 2017

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept