Gazpacho med parmesancrisp

Gazpacho parmesancrisp
Foto: Tv4

Gazpacho med parmesancrisp

Av: Lise-Lott - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 m + tid i kyl

Smakrik gazpacho med parmesancrisp och räkor blir en perfekt förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 6 kvisttomater (mogna)
  • 2 gurkor
  • 1 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 skivor vitt bröd (färskt)
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl färsk koriander
  • salt
  • peppar
  • 1 msk citronsaft
  • 1 parmesanost
  • 20 skalade räkor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär alla grönsaker i grova bitar och lägg i en skål.
  3. Skär vitlök i tunna skivor och blanda med grönsakerna.
  4. Smula brödet i skålen och häll på tomatjuice, rödvinsvinäger och olivolja. Tillsätt koriander samt smaka av med salt, peppar och lite citronsaft. Låt det marinera i 1-2 timmar.
  5. Riv parmesanosten och dela upp rivet i runda högar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter, parmesanosten ska få fin färg.
  7. Mixa därefter soppan så len som möjligt och smak av med salt och peppar.
  8. Servera gazpachon kall med parmesancrisp och skalade räkor till.