Gazpacho med parmesancrisp

Foto: Tv4
Gazpacho med parmesancrisp
16 ingredienser
30 m + tid i kyl
Smakrik gazpacho med parmesancrisp och räkor blir en perfekt förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 6 kvisttomater (mogna)
- 2 gurkor
- 1 röd paprika
- 0,5 grön paprika
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 4 skivor vitt bröd (färskt)
- 3 dl tomatjuice
- 2 msk rödvinsvinäger
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl färsk koriander
- salt
- peppar
- 1 msk citronsaft
- 1 parmesanost
- 20 skalade räkor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär alla grönsaker i grova bitar och lägg i en skål.
- Skär vitlök i tunna skivor och blanda med grönsakerna.
- Smula brödet i skålen och häll på tomatjuice, rödvinsvinäger och olivolja. Tillsätt koriander samt smaka av med salt, peppar och lite citronsaft. Låt det marinera i 1-2 timmar.
- Riv parmesanosten och dela upp rivet i runda högar på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter, parmesanosten ska få fin färg.
- Mixa därefter soppan så len som möjligt och smak av med salt och peppar.
- Servera gazpachon kall med parmesancrisp och skalade räkor till.