Gazpacho med vitlöksbröd

Gazpacho med vitlöksbröd
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Gazpacho med vitlöksbröd

13 ingredienser

20 m

”Mitt bästa och snabbaste fusk på sommar fester. Jag köper färdig gazpacho som jag bara piffar till! Ingen märker någon skillnad..” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • 1 l gazpacho, kyld
  • 1 tomat
  • 0,5 salt
  • 1 krm tabasco
  • 1 klyfta citron
  • blandade örter
  • is

Vitlöksbröd

  • 4-5 skivor vitt bröd, behöver inte vara purfärskt
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm salt
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

  1. Häll gazpachon i en kanna.
  2. Finhacka tomaten och ha i den.
  3. Smaka av med salt, tabasco och lite citron.
  4. Servera gärna med en isbit i varje glas och toppa med örter.

Vitlöksbröd

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg smör och olivolja i en skål.
  3. Pressa i vitlöken, salt och tillsätt persiljan.
  4. Rör ihop till ett kryddsmör.
  5. Bred smöret på brödet.
  6. Lägg brödet på en plåt och rosta i ugnen i ca 5 minuter så smöret smälter och brödet blir lite krispigt i kanterna.
  7. Dela varje bröd i 2–3 bitar, lägg på ett stort fat och servera genast.
  8. Det går jättebra att förbereda smöret och förvara i frysen och sen låta tina till rumstemperatur när de ska användas.