Gazpacho med vitlöksbröd

Gazpacho med vitlöksbröd
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Gazpacho med vitlöksbröd

2

12 steg att laga

13 ingredienser

20 m

”Mitt bästa och snabbaste fusk på sommar fester. Jag köper färdig gazpacho som jag bara piffar till! Ingen märker någon skillnad..” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 l gazpacho, kyld
  • 1 tomat
  • 0,5 salt
  • 1 krm tabasco
  • 1 klyfta citron
  • blandade örter
  • is

Vitlöksbröd

  • 4-5 skiva vitt bröd, behöver inte vara purfärskt
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

  1. Häll gazpachon i en kanna.
  2. Finhacka tomaten och ha i den.
  3. Smaka av med salt, tabasco och lite citron.
  4. Servera gärna med en isbit i varje glas och toppa med örter.
  5. Vitlöksbröd
    Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Lägg smör och olivolja i en skål.
  7. Pressa i vitlöken, salt och tillsätt persiljan.
  8. Rör ihop till ett kryddsmör.
  9. Bred smöret på brödet.
  10. Lägg brödet på en plåt och rosta i ugnen i ca 5 minuter så smöret smälter och brödet blir lite krispigt i kanterna.
  11. Dela varje bröd i 2–3 bitar, lägg på ett stort fat och servera genast.
  12. Det går jättebra att förbereda smöret och förvara i frysen och sen låta tina till rumstemperatur när de ska användas.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer