Gazpacho med majs- och jalapeñotoast

koket.se
Gazpacho med majs- och jalapeñotoast
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Gazpacho med majs- och jalapeñotoast

16 ingredienser

35 min

Sommarens bästa soppa serverad med en oslagbar toast med majs, jalapeno och ost. Snabb, enkel och riktigt god sommarmat.

Ingredienser

portioner
  • 6 tomater (stora)
  • 3 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 1 nektarin, skuret i mindre bitar (alt persika, plommon eller äpple)
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • 1 knippe persilja, hackad till servering

Toast

  • 1 burk majs
  • 3 dl cheddarost, riven
  • 2 jalapeños, finhackad
  • 8 skivor formfranska
  • 3 msk smör
  • salt

Gör så här

  1. Skär ett kryss i tomaternas undersida.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg ned tomaterna i vattnet i 1 minut. Ta upp dem och lägg i en stor skål med iskallt vatten. Låt stå.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i mindre bitar. Skär gurkan i mindre bitar. Dela och kärna ur nektarinen.
  4. Skala tomaterna och ta bort stjälkbiten, krama ur kärnorna något och lägg dem sedan i en mixer.
  5. Tillsätt alla grönsaker och nektarin och mixa slätt.
  6. Smaka sedan av med salt, vinäger och olivolja, smaka dig fram! Ställ kallt medan du gör toasten.
  7. Toast med majs och jalapeño
    Häll av och hacka majsen grovt.
  8. Blanda majs, ost och jalapeño i en skål, salta.
  9. Fördela blandningen på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande skivor som lock.
  10. Stek dem gyllene i smör i en stekpanna på bägge sidor. Dela dem på diagonalen.
  11. Häll upp soppan och garnera med lite persilja. Bjud tillsammans med toasten.