Gazpacho med avokado- och fetaostquesadillas

20 röster
35 m
4

Svalkande soppa på tomat, gurka och paprika. Servera med nystekta quesadillas fyllda med fetaost, avokado och jalapeños.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 gurkor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gul paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 l grönsaksbuljong, gärna kyld
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk tabasco
  • salt och peppar
  • 0,5 dl olivolja

Quesadillas

  • 8 vetetortillas
  • 150 g fetaost
  • 1 avokado
  • 1 msk inlagd jalapeño

Topping

  • smörgåskrasse
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär av ändarna på gurkan. Skala löken och vitlöken. Rensa paprikan. Skär alla grönsaker i mindre bitar.
  2. Lägg i en stor skål och mixa ihop alla ingredienser till soppan med en stavmixer. Låt den stå kallt.
  3. Dela avokadon och skiva den i tunna skivor. Hacka jalapeñon.
  4. Ta ett tortillabröd, smula över fetaost, lägg på avokado och strö över jalapeño. Toppa med ett till bröd och stek dem gyllene i en panna. Upprepa tills du har fyra stycken. Låt svalna och skär sedan i trekanter.
  5. Servera soppa med smörgåskrasse, lite olivolja och quesadillas!
2 juli 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept