Gazpacho med avokado- och fetaostquesadillas

POPULÄRT
Gazpacho med avokado- och fetaostquesadillas
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Gazpacho med avokado- och fetaostquesadillas

18 ingredienser

35 m

Svalkande soppa på tomat, gurka och paprika. Servera med nystekta quesadillas fyllda med fetaost, avokado och jalapeños.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 gurkor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gul paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 l grönsaksbuljong, gärna kyld
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk tabasco
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl olivolja

Quesadillas

  • 8 tortillabröd
  • 150 g fetaost
  • 1 avokado
  • 1 msk inlagd jalapeño

Topping

  • krasse
  • olivolja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär av ändarna på gurkan. Skala löken och vitlöken. Rensa paprikan. Skär alla grönsaker i mindre bitar.
  2. Lägg i en stor skål och mixa ihop alla ingredienser till soppan med en stavmixer. Låt den stå kallt.
  3. Dela avokadon och skiva den i tunna skivor. Hacka jalapeñon.
  4. Ta ett tortillabröd, smula över fetaost, lägg på avokado och strö över jalapeño. Toppa med ett till bröd och stek dem gyllene i en panna. Upprepa tills du har fyra stycken. Låt svalna och skär sedan i trekanter.
  5. Servera soppa med smörgåskrasse, lite olivolja och quesadillas!