Gästvänlig latmanslax med krämig chilisås

45 m
4
Gästvänlig latmanslax med krämig chilisås
Foto: TV4

Lika gott som enkelt! Gästvänlig? Du kan ägna din tid åt gästerna i stället för åt laxen. /Leena

Dryck: vitt vin, les fumées blanches 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 augusti 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
45 m
4

Du behöver

Lax

  • 800 g färsk laxfilé med skinn
  • ca 3 dl grovt salt

Krämig chilisås

  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk chilisås
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 krm svartpeppar

Servering

  • kokt potatis
  • isbergssallad
  • gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strö ut grovsaltet i den ugnsfasta formen. Saltet ska täcka botten. Lägg laxen med skinnsidan uppåt i formen. Sätt in den när ugnen blivit varm. Laxen är färdig när skinnet lossnar lätt och den är ljusrosa helt igenom.
  3. Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ den kallt. Smaka gärna av, kanske vill du ha mer chilismak. Jag tycker såsen är godast när den är svagt rosa.
  4. Servera laxen med kokt potatis och en enkel grönsallad på isbergssallad och gurka.
Kommentera receptet

Fler goda recept