• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Garganelli alla vodka

Garganelli alla vodka
Foto: Dante Zia
Dante Zia
Dante Zia

Garganelli alla vodka

5 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Pasta garganelli med gräddig tomat- och vodka sås. En italiensk succérätt! 

Ingredienser

portioner4 - 5 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 160 g pancetta (eller bacon)
  • 3 klyfta vitlök, hackade
  • 0,5 dl vodka
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • piri piri (eller chilifrukt)
  • salt

Servering

  • parmesanost
  • persilja, hackad
  • 4 port pasta (gärna garganelli)

Gör så här

  1. Stek den gula löken och pancettan i 2-3 minuter. Tillsätt vitlök och och stek i ytterligare 2 minuter.
  2. Tillsätt vodkan och låt det koka in.
  3. Tillsätt tomatpurén och fräs såsen i 3 minuter.
  4. Häll på vispgrädden och vattnet. Låt koka upp. Smaka av med salt och chili.
  5. Häll i pastan i såsen och rör om. Servera med rejält med parmesanost och hackad persilja