Garganelli alla vodka

33 röster
30 m
4-5
Garganelli alla vodka
Foto: Dante Zia

Pasta garganelli med gräddig tomat- och vodka sås. En italiensk succérätt!

Visa mer
30 m
4-5

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 160 g pancetta (eller bacon)
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 dl vodka
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • pirri pirri (eller chili)
  • salt

Servering

  • parmesaost
  • hackad persilja
  • 4 port pasta, gärna garganelli

Gör så här

  1. Stek den gula löken och pancettan i 2-3 minuter. Tillsätt vitlök och och stek i ytterligare 2 minuter.
  2. Tillsätt vodkan och låt det koka in.
  3. Tillsätt tomatpurén och fräs såsen i 3 minuter.
  4. Häll på vispgrädden och vattnet. Låt koka upp. Smaka av med salt och chili.
  5. Häll i pastan i såsen och rör om. Servera med rejält med parmesanost och hackad persilja
17 februari 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept