Så gör du egen garganelli

8 röster
60 m
4-5
Så gör du egen garganelli
Foto: Dante Zia

Så här gör du hemgjord pasta garganelli på bröderna Zias recept!

Visa mer
60 m
4-5

Du behöver

  • 450 g vetemjöl
  • 6 äggulor
  • 3 hela ägg
  • ca 1 krm salt

Du behöver

  • pastamaskin eller kavel
  • rundstav
  • gnocchibräda

Gör så här

  1. Häll mjölet i en stor bunke och gör en grop i mitten av mjölet.
  2. Häll i äggen och saltet i gropen. Vispa lätt med en gaffel. Rör om med gaffeln tills äggen bundit en del av mjölet.
  3. Vänd ner degen på en arbetsyta och börja knåda. Knåda degen i ca 10 minuter tills den får rätt konsistens. Den ska inte vara klibbig men heller inte snustorr. Reglera med äggvita och mjöl. Du behöver nästan alltid regleras lite, då äggen inte alltid har samma storlek.
  4. Låt degen vila i 30 minuter.
  5. Kavla ut degen med pastamaskin eller kavel. På min pastamaskin (Atlas) kavlar jag den tills den är på tjocklek “5”.
  6. Skär ut kvadrater som är 5 x 5 cm. Använd runstaven och rulla kvadraterna över gnocchibrädan så att Garganellina formas.
17 februari 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept