Garden roll med tonfisk

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Garden roll med tonfisk

12 ingredienser

30 min

De här fräscha rullarna med tonfisk, chili och örter passar perfekt som alternativ till klassisk tacos.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 rättika
  • 0,5 gurka
  • 300 g tonfisk
  • 4 ark nori
  • 8 rispapper
  • 1 förp senap (japansk eller annan sötstark)
  • 1 kruka gräslök
  • 1 röd chilifrukt, strimlad
  • 1 grön chilifrukt, strimlad
  • 10 blad mynta
  • 2 msk sesamfrön

Servering

  • soja

Gör så här

  1. Skala rättika och strimla den i strimlor tjocka som tändstickor. Spola sedan strimlorna i kallt vatten i minst 20 minuter.
  2. Skala gurkan och strimla den i samma tjocklek som rättikan.
  3. Skiva tonfisken i ungefär samma längd som bredden på ett rispapper. Tjocklek på tonfisken ska vara ca 1.5-2 cm.
  4. Klipp noriarken på mitten.
  5. Fyll en bunke med varmt vatten och doppa ett rispapper i taget.
  6. Lägg ut rispapperna på bänken. Fördela först nori över arken följt av senap, tonfisk, gurka, rättika, gräslök, chili, mynta och sesamfrön.
  7. Rulla ihop och skär sedan upp i bitar.

Servering

  1. Servera rullarna med en skål soja bredvid att dippa i.

Du kan förbereda rullarna tidigare under dagen. Det är dock viktigt att du lägger en rejält fuktig handduk både under rullarna samt över dem. Annars finns det risk att de torkar ut och blir tråkiga i konsistens.
Detta är en rätt som är trevlig att bjuda på som tacos där gästerna själva får göra sina rullar.