Galette med sparris

NYHET
Galette med sparris ny
Foto: TV4/ Fredrik Eriksson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Galette med sparris

18 ingredienser

45 min

Den här galetten med sparris och fetaost blir en fräsch och god rätt att bjuda på i helgen.

Ingredienser

portioner

Galette

  • 250 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 125 g smör, kallt i tärningar
  • 5 msk vatten
  • vetemjöl (till kavling)
  • 1 ägg

Topping

  • 1 förp fetaost
  • 12 gröna sparrisar (svensk)
  • 1 knippe salladslök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 chilifrukt
  • 1 ask tomat
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 2 dl gräddfil
  • svartpeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg

Gör så här

Galette

  1. Knåda samman ingredienserna till en fin deg.
  2. Kyl degen något så att den är lätt att kavla.
  3. Kavla sedan ut degen tunt och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

Topping

  1. Smula ett paket fetaost i mitten av galetten.
  2. Skär sparrisen och salladslöken i bitar som är 1 cm stora. Spara topparna på sparrisen.
  3. Marinera sparris och salladslök i olivolja, salt och svartpeppar.
  4. Strimla chili och blanda det med sparrisen och salladslöken.
  5. Lägg blandningen på fetaosten och vik upp kanterna på galetten.
  6. Pensla galetten runt om med ägg.
  7. Grädda på 200 grader varmluft i ca 25-30 minuter.
  8. Skär tomaterna i grova bitar och blanda med sparristopparna, olivolja, salt, svartpeppar och persilja.
  9. Toppa galetten med den krispiga sparrisen, tomaterna och gräddfil.