Gaeng Phed Gai

24 röster
25 m
4

Thailändsk röd currygryta med kyckling, bambuskott, paprika och kokosmjölk. Kryddigt och riktigt gott!

Dryck: Rödvin eller Thaiöl, Singha Beer

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 1,5 paprika, i olika färg
  • 1 chilifrukt
  • 200 g bambuskott
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 tsk socker
  • 6-10 basilikablad
  • 3 kaffirlimeblad

Servering

  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Strimla kycklingfiléerna, skär lök och grönsakerna i fina bitar. Bryn currypasta i matolja i en kastrull och tillsätt kycklingen.
  2. Lägg i grönsakerna i kastrullen och rör sedan ner kokosmjölk, låta sjuda i 7 minuter i lagom temperatur.
  3. Tillsätt fisksås, buljong samt socker därefter koka i ytterligare 3 minuter. Smaka av med kryddor.
  4. Garnera grytan med basilika, kaffirlimeblad samt chilifrukt och servera med ris.
14 november 2016

Fler goda recept