I samarbete med Philadelphia

Fyllda pepparkakor på 3 sätt

0 röster
20 m
30 st
Fyllda pepparkakor på 3 sätt
Foto: Philadelphia

Gör krämigt god topping till pepparkakorna med Philadelphia Original

Philadelphia orginal vit

Bjud på tre olika varianter av pepparkakssnittar till glöggminglet - Pepparkakor med mynta, pepparkakor med getostkräm och pepparkakor med romrussin.

Visa mer
20 m
30 st

Du behöver

Philadelphia mynta

  • 300 g Philadelphia Original
  • 4-6 droppar pepparmintsolja
  • 2-3 dl florsocker
  • 1 kruka färsk mynta
  • 20-30 pepparkakor

Philadelphia getost, honung och mandel

  • 100 g getost
  • 300 g Philadelphia Original
  • 2 msk mandelflarn, rostade
  • 2-3 msk honung, flytande
  • 20-30 pepparkakor

Philadelphia romrussin

  • 2 dl rom
  • 0,5 dl råsocker
  • 3 dl russin (gärna svarta och gula)
  • 300 g Philadelphia Original
  • 20-30 pepparkakor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Philadelphia mynta
    Rör ihop Philadelphiaost med pepparmintsolja och florsocker. Bred Philadelphiaröran på 10-15 pepparkakor, direkt innan servering, lägg på några myntablad och lägg på resterande pepparkakor.
  2. Philadelphia getost, honung och mandel
    Smula eller riv getosten och blanda med Philadelphia. Bred Philadelphiaröran på 10-15 pepparkakor, direkt innan servering, Toppa med mandel och honung och lägg på resterande pepparkakor.
  3. Philadelphia romrussin
    Värm upp rom tillsammans med socker tills det nästan kokar. Lägg sedan i russin, lägg på lock och ta av från värme. Låt stå och dra i minst 30 minuter. Sila av rommen i en ny kastrull och låt den sjuda ner till en sirap, slå över russinen och vänd runt. Bred Philadelphia på pepparkakan direkt innan servering. Toppa med romrussin och lägg på resterande pepparkakor.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...