Fyllda pepparkakor på 3 sätt

Fyllda pepparkakor på 3 sätt
Foto: Philadelphia

Fyllda pepparkakor på 3 sätt

0

3 steg att laga

15 ingredienser

20 m

Bjud på tre olika varianter av pepparkakssnittar till glöggminglet - Pepparkakor med mynta, pepparkakor med getostkräm och pepparkakor med romrussin.

Philadelphia orginal vit

Gör krämigt god topping till pepparkakorna med Philadelphia Original

Ingredienser

portioner30 st

Philadelphia mynta

  • 300 g Philadelphia Original
  • 4-6 droppe pepparmintsolja
  • 2-3 dl florsocker
  • 1 kruka färsk mynta
  • 20-30 pepparkaka

Philadelphia getost, honung och mandel

  • 100 g getost
  • 300 g Philadelphia Original
  • 2 msk mandelspån, rostade
  • 2-3 msk honung, flytande
  • 20-30 pepparkaka

Philadelphia romrussin

  • 2 dl rom
  • 0,5 dl rörsocker
  • 3 dl russin (gärna svarta och gula)
  • 300 g Philadelphia Original
  • 20-30 pepparkaka

Gör så här

  1. Philadelphia mynta
    Rör ihop Philadelphiaost med pepparmintsolja och florsocker. Bred Philadelphiaröran på 10-15 pepparkakor, direkt innan servering, lägg på några myntablad och lägg på resterande pepparkakor.
  2. Philadelphia getost, honung och mandel
    Smula eller riv getosten och blanda med Philadelphia. Bred Philadelphiaröran på 10-15 pepparkakor, direkt innan servering, Toppa med mandel och honung och lägg på resterande pepparkakor.
  3. Philadelphia romrussin
    Värm upp rom tillsammans med socker tills det nästan kokar. Lägg sedan i russin, lägg på lock och ta av från värme. Låt stå och dra i minst 30 minuter. Sila av rommen i en ny kastrull och låt den sjuda ner till en sirap, slå över russinen och vänd runt. Bred Philadelphia på pepparkakan direkt innan servering. Toppa med romrussin och lägg på resterande pepparkakor.