Fyllda pepparkakor på 3 sätt

Fyllda pepparkakor på 3 sätt
Foto: Philadelphia

Fyllda pepparkakor på 3 sätt

15 ingredienser

20 min

Bjud på tre olika varianter av pepparkakssnittar till glöggminglet - Pepparkakor med mynta, pepparkakor med getostkräm och pepparkakor med romrussin.

Tips från Philadelphia!
Philadelphia orginal vit

Tips från Philadelphia!

Gör krämigt god topping till pepparkakorna med Philadelphia Original.

Läs mer

Ingredienser

portioner st

Philadelphia mynta

  • 300 g Philadelphia Original
  • 4-6 droppar pepparmintsolja
  • 2-3 dl florsocker
  • 1 kruka färsk mynta
  • 20-30 pepparkakor

Philadelphia getost, honung och mandel

  • 100 g getost
  • 300 g Philadelphia Original
  • 2 msk mandelspån, rostade
  • 2-3 msk honung, flytande
  • 20-30 pepparkakor

Philadelphia romrussin

  • 2 dl rom
  • 0,5 dl rörsocker
  • 3 dl russin (gärna svarta och gula)
  • 300 g Philadelphia Original
  • 20-30 pepparkakor

Gör så här

Philadelphia mynta

  1. Rör ihop Philadelphiaost med pepparmintsolja och florsocker. Bred Philadelphiaröran på
  2. 10-15 pepparkakor, direkt innan servering, lägg på några myntablad och lägg på resterande pepparkakor.

Philadelphia getost, honung och mandel

  1. Smula eller riv getosten och blanda med Philadelphia. Bred Philadelphiaröran på 10-15 pepparkakor, direkt innan servering, Toppa med mandel och honung och lägg på resterande pepparkakor.

Philadelphia romrussin

  1. Värm upp rom tillsammans med socker tills det nästan kokar. Lägg sedan i russin, lägg på lock och ta av från värme. Låt stå och dra i minst 30 minuter. Sila av rommen i en ny kastrull och låt den sjuda ner till en sirap, slå över russinen och vänd runt. Bred Philadelphia på pepparkakan direkt innan servering. Toppa med romrussin och lägg på resterande pepparkakor.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 14 Cheesecake med bär

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer