Fyllda paprikor med ris, zucchini och linser

koket.se
Fyllda paprikor med ris, zucchini och linser
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Fyllda paprikor med ris, zucchini och linser

14 ingredienser

45 min

En grön variant på köttfärsfyllda paprikor som här fylls med ris, linser och fetaost. Skär ut mönster i paprikorna likt pumpor till halloween så har du en rätt som garanterat går hem hos barnen.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula paprikor
  • 2 orangea paprikor
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g zucchini
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl kokt rött ris
  • 1 dl gröna linser, torkade
  • 1 dl pumpakärnor (eller hasselnötter)
  • 200 g fetaost

Till servering

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk paprikapulver
  • salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs i rapsolja tillsammans med tomatpurén.
  3. Riv zucchinin och blanda ner. Häll på linser och ca 2 dl vatten och låt det koka ihop.
  4. Blanda ned riset och stek tills nästan all vätska har kokat in. Smula ner 2/3 av fetaosten och blanda runt.
  5. Skär paprikorna som halloweenpumpor (se på filmklippet hur du gör) och fyll dem med röran, toppa med resten av fetaosten och frön. Lägg på paprikalocket. Ställ de fyllda paprikorna i en ugnssäker form.
  6. Tillaga i ugnen ca 20 minuter tills de får fin färg.
  7. Rör ihop crème fraiche och paprikapulver Smaka av såsen med salt. Servera paprikorna med sallad och sås.