Fyllda paprikor

Fyllda paprikor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda paprikor

11 ingredienser

På sensommaren är paprikan som finast och det är så du ska passa på att fylla dem med något gott.

Ingredienser

portioner
  • 8 paprikor
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl kokt ris
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk malen kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Smörj en ugnssäker form.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken. Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor. Rör om och låt sjuda några minuter.
  3. Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken. Baka i 30-40 minuter i ugnen.