Fyllda croissanter med skinka och västerbottenost

Foto: Köket.se
Fyllda croissanter med skinka och västerbottenost
4 ingredienser
20 m
De här croissanterna är både försvinnande goda och superenkla att göra. Och innehållet kan man byta ut i all oändlighet, just detta med västerbottenost passar perfekt till kräftskivan.
Ingredienser
- 1 förp smördeg, kyld på rulle
- 1 ägg
- ca 4 skivor skinka, hackade i mindre bitar
- ca 2 dl Västerbottensost
Gör så här
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Rulla ut degen. Skär i trianglar.
- Pensla kanterna med vispat ägg.
- Placera skinka och ost längst ned vid den breda delen av smördegen. Rulla sedan smördegen upp mot den smala toppen. Pensla lite ägg över croissanten.
- Lägg croissanterna på en plåt med smörpapper och grädda i ca 5-10 minuter tills croissanterna är gyllene.
TIPS!