Fylld vårkyckling

9 röster
4
Fylld vårkyckling
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 små eller 1 stor kyckling
  • 1-2 citroner, i klyftor
  • 1 purjolök, skivad
  • 25 g smör, smält
  • 1 msk soja
  • 1 gurka, i stavar
  • salt
  • peppar

Sås:

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Fyll den med purjolök och citronklyftor. Bind upp den. Lägg i ugnsform och pensla med smör blandat med soja. Lägg gurkan runt om.
  2. Stek klar mitt i ugnen cirka en timma, 40 minuter om kycklingarna är små.
  3. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med silad steksky, buljong och grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera med små stekta kulpotatisar.
26 januari 2009